Obserwuj

Zapisanie i przywracanie progresu - Android

Zapisanie progresu konta pozwala wczytać je na innym urządzeniu z systemem Android, oraz przywrócić je kiedy aplikacja zostanie usunięta lub reinstalowana. Z tego powodu, zalecamy, aby zrobić to jak najszybciej.

Do zapisania progresu wymagane jest posiadanie konta w serwisie Google Play Games

Aby zapisać progres konta, należy:

- Wejść w opcje gry wciskając ikonę koła zębatego w prawym, górnym rogu okna gry

- Wcisnąć przycisk "Połącz"

Screenshot_2019-01-31-11-02-16.png

Po wykonaniu tej akcji, progres konta zostanie zapisany w serwisie Google Play Games.
Jeżeli aplikacja zostanie przeinstalowana, lub gra zostanie uruchomiona na nowym urządzeniu, potrzebne będzie ponowne wykonanie wszystkich kroków, aby wczytać zapisane konto. Urządzenie musi być także zalogowane na tym samym koncie Google, na którym zostało założone główne konto. 

Po wybraniu opcji "połącz" pojawi się okno z możliwością wyboru konta głównego. W oknie należy dokonać wyboru, które konto zostanie wczytane na urządzeniu. Konto, które nie zostanie wybrane, zostanie bezpowrotnie usunięte.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

Komentarze

Oparte na technologii Zendesk