Obserwuj

Zapisanie Oraz Przywracanie Progresu - iOS

Zapisanie progresu konta pozwala wczytać je na innym urządzeniu z systemem iOS, oraz przywrócić je kiedy aplikacja zostanie usunięta lub reinstalowana. Z tego powodu, zalecamy, aby zrobić to jak najszybciej.

Do zapisania progresu wymagane jest posiadanie zainstalowenej aplikacji, oraz konta w serwisie iTunes Game Center. Aplikacja Game Center musi zostać wcześniej pobrana ze sklepu iTunes.

Aby zapisać progres konta, należy:

- Wejść w Profil

- Wybrać zakładkę "Ustawienia"

- Wybrać opcję "Zaloguj"

Po wykonaniu tej akcji, progres konta zostanie zapisany w serwisie iTunes Games Center.
Jeżeli aplikacja zostanie przeinstalowana, lub gra zostanie uruchomiona na nowym urządzeniu, potrzebne będzie ponowne wykonanie wszystkich kroków, aby wczytać zapisane konto. Urządzenie musi być także zalogowane na tym samym koncie Apple ID, na którym zostało założone główne konto. 

Po wybraniu opcji "zaloguj" pojawi się okno z możliwością wyboru konta głównego. W oknie należy dokonać wyboru, które konto zostanie wczytane na urządzeniu. Konto, które nie zostanie wybrane, zostanie bezpowrotnie usunięte.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 3 z 4
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

Komentarze

Oparte na technologii Zendesk