Obserwuj

Zapisanie oraz przywracanie progresu - Android

Zapisanie progresu konta pozwala wczytać je na innym urządzeniu z systemem Android, oraz przywrócić je kiedy aplikacja zostanie usunięta lub reinstalowana. Z tego powodu, zalecamy, aby zrobić to jak najszybciej.

Do zapisania progresu wymagane jest posiadanie zainstalowenej aplikacji, oraz konta w serwisie Google Play Games.

26.png

Aby zapisać progres konta, należy:

- Wejść w Profil

- Wybrać zakładkę "Ustawienia"

- Wybrać opcję "Zaloguj"

Po wykonaniu tej akcji, progres konta zostanie zapisany w serwisie Google Play Games.
Jeżeli aplikacja zostanie przeinstalowana, lub gra zostanie uruchomiona na nowym urządzeniu, potrzebne będzie ponowne wykonanie wszystkich kroków, aby wczytać zapisane konto. Urządzenie musi być także zalogowane na tym samym adresie email, na którym zostało założone główne konto. W przypadku, przypisanych kilku różnych adresów do jednego urządzenia, pojawi się opcja z możliwością wyboru.

31.png

Po wybraniu odpowiedniego adresu, oraz opcji "zaloguj" pojawi się okno z możliwością wyboru konta głównego. W oknie należy dokonać wyboru, które konto zostanie wczytane na urządzeniu. Konto, które nie zostanie wybrane, zostanie bezpowrotnie usunięte.

30.png

 

 

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 1
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

Komentarze

Oparte na technologii Zendesk